Fiksu johtaja hyödyntää teknologiaa – tartu mahdollisuuksiin!

Lauri Holländer

Blogi > Fiksu johtaja hyödyntää teknologiaa – tartu mahdollisuuksiin!

Teknologia mullistaa finanssialan – ja monen muunkin sektorin ­– palveluntarjonnan. Toimialan murros on haaste yrityksille, jotka haluavat pysyä vauhdissa mukana. Yritykset voivat sopeutua muutokseen hyödyntämällä teknologiaa ja uudistamalla työprosessejaan, kirjoittaa Arvato Financial Solutionsin Senior Sales Manager Lauri Holländer. Muuten on vaarana jäädä kehityksestä jälkeen.

Teknologia muokkaa finanssipalveluiden infrastruktuuria, työtapoja ja prosesseja. Modernit osaajat, jotka hyödyntävät uusinta teknologiaa, kuten analytiikkaa, tekoälyä ja robotiikkaa, suoriutuvat monimutkaisista tehtävistä aiempaa nopeammin ja tarkemmin. Tällä trendillä on suuria ja kauaskantoisia vaikutuksia.

Koneiden nousu                     

Kun algoritmit laitetaan töihin, ne pystyvät esimerkiksi löytämään yrityksen keräämästä datasta säännönmukaisuuksia, jotka muuten jäisivät havaitsematta. Fiksut johtajat tekevät nyt jo analytiikan avulla parempia päätöksiä.

KPMG:n raportissa arvioidaan, että robottien ja automatisoitujen prosessien avulla finanssipalveluiden tuotantokustannuksia voidaan vähentää jo 75 prosenttia. Tämä luku on ehkä hieman yläkanttiin, ja muutenkin eri tahojen arviot vaihtelevat. Siitä huolimatta on selvää, että teknologiaa hyödyntävät yritykset saavat tulevaisuudessa kilpailuetua nopeudesta ja tarkkuudesta. Eihän kukaan halua kumppanikseen ajastaan jälkeen jäänyttä yritystä.

Meillä on hyviä esimerkkejä siitä, miten tekoälyn avulla voidaan automatisoida prosesseja. Omat kollegani Arvaton robotiikkalaboratoriossa Irlannin Dublinissa ovat vuosia tutkineet robotiikan ja prosessiautomaation sovelluksia – nehän ovat tärkeä osa taloushallinnon prosessien ulkoistamista.

Tuotekehittäjien fokus on hallinnollisten tehtävien nopeuttamisessa tarkkuudesta tinkimättä. Se on mahdollista sellaisilla sovelluksilla, jotka mallintavat ihmisen vuorovaikutusta järjestelmien kanssa ja jotka noudattavat sääntöpohjaisia liiketoimintaprosesseja.

Aika muuttua

Teknologian ansiosta finanssiala kehittyy koko ajan paremmaksi. Mikäli yrityksesi ei pääse osalliseksi kehityksen suomista mahdollisuuksista, minulla on hyviä uutisia: palvelujen ulkoistaminen voi tarjota helpon, nopean ja tehokkaan ratkaisun. Arvato Financial Solutions hyödyntää viimeisintä teknologiaa palveluissaan. Näin autamme asiakkaitamme uudistamaan heidän liiketoimintaansa.

Miten me sen teemme?

Koko order-to-cash -prosessi on yksi monista toiminnoista, jotka on mahdollista ulkoistaa. Me voimme hoitaa kattavasti luottoriskienhallinnan optimoimalla petosten- ja riskienhallinnan prosesseja. Luonnollisesti voimme minimoida asiakkaittamme riskejä analysoimalla ja arvioimalla heidän asiakasdataansa ja seuraamalla heidän taloudellista tilaansa. Riskienhallintapalvelumme auttavat yrityksiä tekemään parempaa tulosta, kun luottotappiot vähenevät asiakkuuden eri vaiheissa. Kaikki voittavat tässä yhtälössä.

 

Lisäksi voimme tarjota kattavat palvelut myös order-to-cash -prosessin muihin vaiheisiin, myyntilaskutuksesta myyntireskontraan ja laskumuistutuksista perintään. Ostamme myös myyntisaatavia. Näin saatavat poistuvat asiakkaan taseesta, ja tase pysyy siistinä.

Taloushallinnon ulkoistaminen voi olla joissakin tapauksissa monimutkainen ja aikaa vievä prosessi. Siitä huolimatta on mahdollista saada myös nopeita hyötyjä, kun suunnittelee ja rakentaa ratkaisun asiantuntevan kumppanin kanssa.

Seuraavat askeleet?

Muutos on vaikeaa mille tahansa organisaatiolle. Voi olla pelottavaa luopua kontrollista ja antaa omat prosessit toisen yrityksen hallittavaksi. Mikä neuvoksi?

Varmistat onnistumisen valitsemalla kumppanin, joka ymmärtää liiketoimintasi haasteet ja mahdollisuudet. Lisäksi on tärkeää, että kumppanilla on kokemusta sinun toimialastasi ja sen markkinoiden erityispiirteistä.

Arvato Financial Solutions on finanssipalveluidentarjoaja, joka on erikoistunut jälleenmyyntiin, verkkokauppaan, telekommunikaatioalaan, vakuutus-, pankki- ja terveydenhuoltosektoreihin.

Me voimme auttaa myös sinun organisaatiotasi! Jos haluat tietää lisää, niin ota minuun yhteyttä.

Lauri Holländer, Senior Sales Manager, Arvato Finland
myynti.fi@arvato.com